15:22 / 18.08.2021.

Autor: I.L./HRT

Petra Marendić druga na svijetu

Petra Marendić

Petra Marendić

Foto: - / Zalada Marin Čilić

Hrvatska jedriličarka, 16-godišnja Petra Marendić ostvarila je veliki uspjeh osvajanjem srebrne medalje u klasi Laser na Svjetskom prvenstvu u konkurenciji do 18 godina u Irskoj. Prošle je godine u Portugalu postala europska prvakinja, a sada ima i naslov svjetske doprvakinje.

- Ovo je moja prva medalja sa svjetskih prvenstava i uistinu sam presretna zbog nje, pogotovo zbog načina na koji je osvojena. Kao i mnoge druge kolege sportaše i nas jedriličare korona je spriječila da se natječemo u regatama i treniramo željenim ritmom. Uz to, svjetsko prvenstvo se održalo u Irskoj, u Sjevernom moru koje je zbog čestih promjena vjetra, struja i valova među najtežim morima za jedrenje. Moje prvo jedrenje u tom moru i odmah medalja! Ovakav uspjeh silno mi znači i daje mi motivaciju da budem ustrajna u svom snu i da jednom jedrim na Olimpijskim igrama. Presretna sam i radi mog kluba, jer je ovaj rezultat, nakon nastupa Tončija Stipanovića na Olimpijskim igrama u Tokiju, donio svima nama još jedno veselje, rekla je Marendić, članica splitskog Mornara.

Marendić je i stipendistica Zaklade Marin Čilić u generaciji 2020./21.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!