13:19 / 07.12.2018.

Autor: Hina

Pet hrvatskih taekwondoistica na finalnom Grand slamu

Nikita Glasnović (Ivo Cagalj/PIXSELL)

Nikita Glasnović (Ivo Cagalj/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Hrvatske taekwondoistice Marija Štetić (TK Dubrava), Doris Pole (TK Dubrava), Mateja Jelić (TK Marjan), Nikita Glasnović (TK Marjan) i Bruna Vuletić (TK Marjan) kreću u kineski grad Wuxi.
Hrvatske taekwondoistice Marija Štetić (TK Dubrava), Doris Pole (TK Dubrava), Mateja Jelić (TK Marjan), Nikita Glasnović (TK Marjan) i Bruna Vuletić (TK Marjan) kreću u kineski grad Wuxi na finalni Grand Slam turnir koji je jedan od načina stjecanja kvote za nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine.

Ovo je natjecanje na kojem će se od 12. do 16. prosinca okupiti 14 do 16 najboljih boraca svijeta po olimpijskim kategorijama. Naime, plasman na OI osigurava pet najboljih s olimpijske rang liste, dok šesti plasman može osigurati zahvaljujući dobrom rezultatu s Grand slam turnira. 
Krajem listopada su u Wuxiju održane kvalifikacije zahvaljujući kojima su nastup u finalu Grand slama osigurale Marija Štetić i Doris Pole, dok su Jelić, Glasnović i Vuletić dobile poziv na temelju rankinga na olimpijskoj rang listi.
Osim što može donijeti "kartu" za OI u Tokiju, ovaj grand slam ima bogat nagradni fond. Tako pobjednik osvaja 70.000 dolara, drugo mjesto donosi 20.000 dolara, a treće 5.000 dolara.
Hrvatske borce čeka nas velik posao u Kini jer se borbe odvijaju u tri dana za sve kategorije, što znači jednu do dvije borbe po danu i tako do trećeg dana kad se održavaju finala, polufinala i borbe za treće mjesto. Zanimljivost je i da se borci bore na dvije dobivene runde i da svaka runda kreće rezultatom 0-0.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!