18:01 / 16.09.2021.

Autor: I.L./HRT

Perković zahvalila Vlašić: Grande, hvala ti za sve! Bilo je divno rasti uz tebe

Asafa Powell, Blanka Vlašić, Sandra Perković

Asafa Powell, Blanka Vlašić, Sandra Perković

Foto: Goran Stanzl / PIXSELL

- Grande, hvala ti za sve!, napisala je na Instagram profilu naša najbolja atletičarka Sandra Perković bivšoj kolegici iz reprezentacije, Blanki Vlašić.

Susrele su se ovog ponedjeljka na terenima stadiona Mladosti kraj Save, na Memorijalu Borisa Hanžekovića na kojem je Vlašić 2009. preskočila 208 centimetara, što je dugi najbolji rezultat u skoku u vis svih vremena iza još aktualnog rekorda Bugarke Stefke Kostadinove.

Upravo je na Hanžeku naša trofejna skakačica pobijedila u svom prvom nastupu te prvi put preletjela dva metra.

- Bilo je divno rasti uz tebe, bila si odličan vođa i učitelj. Tvoji rezultati su veliki i bit će zapisani zlatnim slovima u svijetu sporta. Ovakva veličina kao ti rijetko se rađa. Energija i snaga koju ti posjeduješ, koju si nam bezuvjetno davala, je neopisiva. Stadion je disao uz tebe. Ujedno sam i sretna i tužna. Sretna što ti želim svu sreću svijeta da nađeš novi poziv i što si okrenula novu stranicu u životu, a tužna što više neću moći biti tvoj timski kolega, napisala je Perković.

I zagrebački se miting oprostio malom svečanošću od svoje omiljene atletičarke Blanke Vlašić, čijih 208 cm iz 2009. još blista kao najveći rezultat u povijesti mitinga.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!