10:53 / 11.08.2018.

Autor: I.L.K./HRT

Perković za povijest - peti put zaredom europska prvakinja!

-

-

Foto: - / -

Najbolja svjetska bacačica diska Sandra Perković osvojila je zlato na Europskom atletskom prvenstvu u Berlinu.
Najbolja svjetska bacačica diska Sandra Perković na Europskom atletskom prvenstvu u Berlinu osvojila je zlatnu medalju s hicem od 67,62 metara te tako postala prva u povijesti, računajući i mušku i žensku konkurenciju, s pet uzastopnih naslova europske prvakinje u istoj pojedinačnoj disciplini.

U prve četiri serije Perković nikako nije uspijevala pogoditi idealni hitac. Prvi pokušaj završio je u zaštitnoj mreži, potom je bacila 59,09 metara pa 59,97 m. U četvrtoj seriji ponovno je disk završio u mreži, a onda je u petom pokušaju bacila 67,62 metara i time je osigurala još jedno zlato.
 
Njemica Nadine Müller, koja je vodila do pete serije, osvojila je srebro sa 63 metra, a njezina sunarodnjakinja Shanice Craft (62,46 m) je brončana.
---

NASTUP SANDRE PERKOVIĆ PO SERIJAMA:

Perković je odradila i posljednji hitac kao nova-stara europska prvakinja!
Napokon pravi hitac i Perković sa 67,62 preuzima vodstvo u pretposljednjoj seriji!
Nažalost, novi neuspješni pokušaj Sandre Perković u četvrtoj seriji.
U trećoj seriji Perković se s 59,97 vratila na drugo mjesto, međutim Njemica Claudine Vita (61,23 m) ponovno ju je potisnula na treće mjesto.
Drugi izlazak na bacalište donio je Perković uspješan hitac - 59,09 metara i treće mjesto. Müller je svojim najboljim hicem sezone, 63 metara, potvrdila vodstvo, a druga je još jedna Njemica Shanice Craft (59,73 m).
U prvom pokušaju Perković nije bila uspješna, bacila je disk u mrežu. Povela je Njemica Nadine Müller s hicem od 62 metra.

---

Perković se bez poteškoća plasirala u finalno nadmetanje hicem od 64,54 metra u prvoj kvalifikacijskoj seriji, čime je kvalifikacijsku normu nadmašila za više od šest metara.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!