22:30 / 10.08.2019.

Autor: I.L.K./HRT/Hina

Perković za HRT: Dižem se, mogla sam pružiti još i više

Sandra Perković, Sanjin Šimić, Filip Mihaljević i izbornik Mladen Katalinić (Sanjin Strukic/PIXSELL)

Sandra Perković, Sanjin Šimić, Filip Mihaljević i izbornik Mladen Katalinić (Sanjin Strukic/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Perković je bacila 68,58 metara, svoj najbolji hitac sezone, treći u svijetu, i rekord europskih prvenstava 2. lige.
- Drago mi je da sam kao kapetanica donijela maksimalan broj bodova Hrvatskoj. Ja se sada dižem, mogla sam pružiti još i više, ali nakon 68,58 počela sam malo i divljati, što se vidjelo i na tehnici, rekla je bacačica diska Sandra Perković nakon prvog dana dvodnevnog Ekipnog prvenstva Europe u atletici 2. liga koje se održava na stadionu Sloboda u Varaždinu.

Perković je bacila 68,58 metara, svoj najbolji hitac sezone, treći u svijetu i vodeći u Europi te rekord europskih prvenstava 2. lige.

- Prvi dio sezone bila sam dosta nezadovoljna i željela sam baciti dalje i više. Mnogi su me ove sezone već počeli otpisivati, no mi smo znali da nam treba treninga i malo rada da se vratimo na staro. Otvaranje na 60 metara je bilo dovoljno da uzmem sigurnu pobjedu i 12 bodova te da ispred mene stoje tri hica u kojima mogu pokazati što jesam. Drago mi je da kada sam potražila podršku publike taj hitac je odletio najdalje, 68,58, čak mogu reći da sam se naježila, rekla je Perković.

- Danas je bio moj dan, dan bacanja diska. Pozivam gledatelje da u nedjelju dođu podržati našu kraljicu iz Ludbrega jer sutra je Sara Kolak i bacanje koplja, završila je Perković.
Drugo mjesto i 11 bodova za Hrvatsku u bacanju kugle osvojio je Filip Mihaljević hicem od 21,03 metra.

- Zadovoljan sam rezultatom, ne mogu biti nezadovoljan. Svaki hitac preko 21 metar je znak dobre forme, a ja sam imao probleme s ozljedom, rekao je Mihaljević koji će sutra za Hrvatsku nastupiti i u bacanju diska.

Drugim mjestom 11 bodova Hrvatskoj donio je i Sanjin Šimić skokom u dalj od 7,63 metra.

- Natjecanje je bilo odlično i odličan je plasman reprezentacije. Na ovaj način približavamo atletiku ljudima, mlađima, koji vide u nama uzore, naročito u našima najboljima, Sandri, Filipu, izjavio je Šimić na konferenciji za novinare nakon prvog dana natjecanja te dodao da je atmosfera u reprezentaciji odlična i da se osjeti natjecateljski, borbeni duh.
-

-

Foto: - / PIXSELL

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!