21:07 / 26.12.2018.

Autor: HRT

Perković u Temi dana: Hrvati imaju junačko srce

-

-

Foto: - / -

Godina na izmaku zaista je bila posebna za hrvatske sportašice i sportaše. U emisiji Tema dana gostovali su Sandra Perković i Zlatko Dalić.
Godina na izmaku zaista je bila posebna za hrvatske sportašice i sportaše, a to jasno možemo vidjeti na svim dodjelama nagrada koje su se nanizale u zadnjem mjesecu. Kruna svih tih nagrada je naravno Izbor Sportskih novosti za najboljeg sportaša i sportašicu Hrvatske. Onda je samo logično da su u emisiji Tema dana gostovali Sandra Perković i Zlatko Dalić, a mogli smo vidjeti i dijelove razgovora s Lukom Modrićem koji u cijelosti možete vidjeti OVDJE. Najbolja sportašica Hrvatske sedmi put zaredom "kraljica diska" Sandra Perković objasnila je što to imaju naši sportaši za razliku od drugih da ostvaruju takve rezultate. "Ono što mi imamo, a drugi nemaju je junačko srce. Kad je najteže znamo da 4,5 milijuna hrvatskih stanovnika navija za nas i da smo mi njihov ponos i dika. Tada izvučeš iz sebe još tih 10 posto koje si mislio da nemaš i to te nekako pokrene da postaneš to što jesi", rekla je Perković. Izbornik Vatrenih Zlatko Dalić osvrnuo se na zajedništvo unutar reprezentacije i to je označio ključnim za uspjeh postignut u Rusiji. "Ako nema zajedništva, ako nema te obitelji koju smo mi stvorili u Rusiji onda nema rezultata. Mi smo bili velika obitelj, pokazali smo veliko zajedništvo i zajedno s talentom koji naši nogometaši imaju...to je bilo dovoljno za rezultat. Bez toga ne može se ništa napraviti. Kad smo se rastajali, nakon tog velikog dočeka u Zagrebu, bilo nam je teško jer smo napuštali tu svoju obitelj", objesnio je izbornik Dalić. Cijelu emisiju Tema dana pogledajte u prilogu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!