14:10 / 03.03.2018.

Autor: I.Ž.K./T.R.S./HRT

Perković u Splitu otvorila sezonu: Nije bila profesionalna atmosfera

Sandra Perković (Ivo Čagalj/PIXSELL)

Sandra Perković (Ivo Čagalj/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Najbolja hrvatska atletičarka Sandra Perković već tradicionalno je otvorila sezonu na Zimskom bacačkom kupu u Splitu.
Najbolja hrvatska atletičarka Sandra Perković već tradicionalno je otvorila sezonu na Zimskom bacačkom kupu u Splitu.

Jutros je njezin disk letio dalekih 68,44 metara, što je najbolji rezultat u svijetu ove godine. Hitac za pobjedu bacila je u trećoj seriji, dok je još jedan ispravni hitac imala u drugom pokušaju - 67,35 metara. 

Naša najbolja sportašica tako prvi put u pet godina nije sezonu otvorila hicem preko 70 metara, čemu su svakako doprinijeli i loši vremenski uvjeti. 

Uvjeti nisu baš bili fantastični, imali smo problema zadnjih tjedan dana zbog uvjeta i snijega u Splitu. Nismo uspjeli napraviti taj završni "glanc" pa sam danas malo bila izgubljena u tehnici. Ali, prvi i glavni cilj za ovo natjecanje smo uspjeli ostvariti, a to je baciti najbolji hitac sezone. To sam bacila, idemo dalje, izjavila je Perković, koja je bila nezadovoljna ponašanjem suparnica.

Mislim da se treba pokazati respekt prema dvostrukoj olimpijskoj pobjednici, koja tu baca i "ganja" rezultat preko 70 metara i bori se s cijelim svijetom. Nije bila profesionalna atmosfera, ne možete se koncentrirati kad ulazite u krug i kad netko dobacuje, javlja se na telefon, smješka se, piše poruke... Mislim da to nisam doživjela ni na jednom natjecanju pa sam malo iznenađena time, ali sve je to škola za dalje, napomenula je Sandra Perković.

Sljedeće natjecanje Sandra Perković ima u svibnju kada u Dohi otvara novu sezonu Dijamantne lige.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!