15:25 / 06.10.2019.

Autor: K.L./HRT

Perković: Tek za koji dan ću shvatiti koliko ovo vrijedi

Sandra Perković (Luka Stanzl/PIXSELL)

Sandra Perković (Luka Stanzl/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Sandra Perković i Filip Mihaljević vratili su se u Zagreb nakon nastupa na Svjetskom prvenstvu.
Sandra Perković i Filip Mihaljević vratili su se u Zagreb nakon nastupa na Svjetskom prvenstvu. Perković se vratila s brončanom medaljom u bacanju diska, dok je Mihaljević u finalu kugle zauzeo 11. mjesto.

- Nakon prospavane noći jako sam zadovoljna plasmanom, apetiti su bili puno veći, ali znajući da sam dala sve od sebe, unatoč poteškoćama, donijela sam kući svjetsku medalju. Tek za koji dan ću shvatiti koliko ovo vrijedi, rekla je Perković koja je u finalu imala problema s leđima.

- Pred finale uhvatila me ozljeda leđa, u najgorem trenutku. Ne želim to stavljati kao opravdanje, nisam plakala zbog bronce, već zato jer sam svaki put ove sezone pehista. Neka je sve najgore ostalo ove sezone, i okrećemo se sljedećoj. 

Perković je komentirala i cijelu sezonu te naglasila da, usprkos nešto slabijim rezultatima, nije razmišljala da uzme godinu pauze prije Olimpijskih igara.

- Rijetki su oni koji bi uzimali godinu odmor tijekom karijere, previše sebe dajem da bi ja to napravila. Ne bih ovu sezonu ocijenila baš tako lošu kako se zna ocijeniti u javnosti, rekla je Perković.

Mihaljević je bio sudionik sjajnog finala u bacanju kugle.

- Zadovoljan sam s ulaskom u finale, ali s nastupom tamo nisam. Bacanje dva dana zaredom, troši se puno emocija, iscrpio sam se u kvalifikacijama i u finalu nisam bio tehnički dobar, rekao je Mihaljević nazvavši finale bacanja kugle najboljim atletskim događajem svih vremena.
Filip Mihaljević (Luka Stanzl/PIXSELL)

Filip Mihaljević (Luka Stanzl/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!