Perković: Sljedeća godina me treba što manje umoriti

12.12.2018.

12:45

Autor: I.L.K./B.J./HRT

default error photo
Na druženju s novinarima Sandra Perković razgovarala je o uspjesima u ovoj godini, ali i najavila planove u sljedećoj atletskoj sezoni.
Na druženju s novinarima najuspješnija hrvatska sportašica Sandra Perković razgovarala je o uspjesima u ovoj godini, ali i najavila planove u sljedećoj atletskoj sezoni.

Kraljica diska ove je sezone slavila na 11 od 13 natjecanja, peti put zaredom osvojila je naslov europske prvakinje, a ima sedam najdužih hitaca ove sezone. Iako je pobijedila na sva četiri prethodna mitinga Dijamantne lige, u Dohi, Rimu, Parizu i Londonu, svoju dominaciju nije uspjela potvrditi na finalu u Bruxellesu.

"Na meni je da se prilagodim pravilima i da zaboravim finale Dijamantne lige ove godine. Koliko god sam bila spremna i mogla baciti 70 metara ostala sam bez dijamantnog trofeja jer moje tijelo nije moglo fizički izdržati napore", rekla je Perković. 

"S osmijehom dočekujem 2019. Špica sezone bit će Svjetsko prvenstvo krajem rujna i početkom listopada u Dohi. Termin je dosta pomaknut zbog velikih vrućina u Dohi u kolovozu. Tako ću i sezonu otvoriti tek u svibnju, a ne ožujku. To je sve uvertira u ono što me čeka 2020. Ovo je sve projekt Tokio. Sljedeća godina treba biti što blaža i što mekša da me što manje umori", istaknula je Perković.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!