14:33 / 26.12.2018.

Autor: A.M./Hina

Perković: Ova godina je za mene bila posebna

Sandra Perković u razgovoru s Martinom Validžić (Foto: Goran Stanzl7PIXSELL)

Sandra Perković u razgovoru s Martinom Validžić (Foto: Goran Stanzl7PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Sandra Perković je peti put zaredom osvojila naslov europske prvakinje u bacanju diska, a danas je sedmi put zaredom trojumfirala u izboru Sportskih novosti.
Sandra Perković je peti put zaredom osvojila naslov europske prvakinje u bacanju diska, što nikome još nije uspjelo u svijetu atletike, a to joj je donijelo i sedmi uzastopni trijumf u izboru Sportskih novosti te tako postala rekorderka po uzastopnom broju nagrada. Po ukupnom broju trofeja ispred Sandre je još samo Janica Kostelić sa osam naslova.

"Ova godina je za mene posebna. Osvojila sam naslov europske prvakinje po peti puta i time postala prvi atletičar ili atletičarka koja je postigla takav uspjeh. To je još jedan dokaz da je Hrvatska mala zemlja, ali da smo zemlja za velike stvari, a to su i naši nogometaši i ostali sportaši dokazali", rekla je Sandra Perković primajući nagradu te najavila pohod na nove naslove u 2019. godini.

"To će biti teška godina. Očekuje me Svjetsko prvenstvo krajem rujna, početkom listopada u Dohi. Zbog velikih vrućina će po prvi puta biti održano mjesec dana kasnije nego što je to uobičajeno. Glavna misija će biti obraniti naslov svjetske prvakinje i vratiti naslov pobjednice Dijamantne lige u svoje ruke, jer mi je nakon šest uzastopnih godina taj trofej iskliznuo, ali time sam sama sebi stvorila dodatni motiv."

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!