11:35 / 04.10.2019.

Autor: Hina

Perković osvojila svjetsku broncu, Perez zlatna

Sandra Perković (REUTERS/Dylan Martinez)

Sandra Perković (REUTERS/Dylan Martinez)

Foto: - / REUTERS

Sandra Perković osvojila je brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu u Dohi.
Sandra Perković nije uspjela obraniti naslov svjetske prvakinje u bacanju diska osvojen prije dvije godine u Londonu, ali je u na stadionu Khalifa u Dohi upotpunila kolekciju odličja sa svjetskih prvenstava osvojivši brončanu medalju hicem od 66,72 metara ostvarenim u prvoj seriji finala, dok su zlato i srebro osvojile Kubanke Yaime Perez i Denia Caballero. Perković ozlijeđena do bronce: Nisam znala hoću li uopće nastupiti

Yaime Perez je dokazala da je najbolja bacačica u ovoj sezoni i po prvi put u karijeri osvojila je odličje na najvećim natjecanjima, svjetskim prvenstvima i olimpijskim igrama. Ona je pobjednički hitac od 69,17 metara bacila u petoj seriji, nakon što joj je nakratko vodstvo preuzela sunarodnjakinja Denia Caballero hicem od 68,44 metara u četvrtoj seriji.

Nažalost, Sandra Perković je nakon vrlo dobrog otvaranja, imala lošiji pokušaj u drugoj seriji (62,39 m), a u trećoj je nagovijestila da bi se mogla upustiti u borbu s Kubankama, kad je njezin disk opet odletio preko 66 metara (66,19 m).

No, u preostale tri serije najbolja svjetska bacačica diska u posljednjem desetljeću nije uspjela ostvariti daljine kojima je osvajala najsjajnija odličja na najvećim natjecanjima. U četvrtoj i petoj seriji je podbacila te zbog toga namjerno prestupila, da bi u šestoj seriji njezin disk završio u zaštitnoj mreži.
Četvrtom medaljom na svjetskim prvenstvima Sandra Perković je postala tek trećom bacačicom diska kojoj je to pošlo za rukom. Svjetskom prvakinjom je bila u Moskvi 2013. i u Londonu 2017. godine, a u Pekingu 2015. osvojila srebro.

Uz četiri odličja na svjetskim prvenstvima, Perković je aktualna dvostruka olimpijska pobjednica i peterostruka europska prvakinja.

SP atletika
Bacanje diska (ž):
1. Yaime Perez (Kub) 69,17 metara
2. Denia Caballero (Kub) 68,44
3. SANDRA PERKOVIĆ (HRV) 66,72
 4. Yang Chen (Kin) 63,38
5. Bin Feng (Kin) 62,48
6. Fernanda Martins (Bra) 62,44
7. Valarie Allman (SAD) 61,82
8. Nadine Mueller (Njem) 61,55
...

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!