21:49 / 03.09.2019.

Autor: I.L.K./HRT/Hina

Perković: Novi krug je jako brz, ali i na njemu dobro bacam

Sandra Perković (Igor Kralj/PIXSELL)

Sandra Perković (Igor Kralj/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Pobjednički hitac od 67.78 metara drugi je najbolji njezin rezultat ove godine.
Nakon osme pobjede na mitingu u svom rodnom gradu, aktualna olimpijska pobjednica, svjetska i europska prvakinja u bacanju diska Sandra Perković izjavila je kako je vrlo zadovoljna svojim nastupom na ovogodišnjem Hanžeka.

- Jako sam zadovoljna nastupom. Novi krug na stadionu je jako brz, ali sam pokazala da i na njemu mogu dobro bacati. Žao mi je samo što je zadnji hitac završio u mreži, izjavila je Perković.

Pobjednički hitac od 67.78 metara drugi je najbolji njezin rezultat ove godine, u kolovozu je na natjecanju Europskog ekipnog prvenstva druge lige u Varaždinu bacila 68.68m.

- Željela sam Hanžek odraditi u što boljem psihičkom i fizičkom stanju jer me već u petak očekuje nastup na finalu Dijamantne lige u Bruxellesu gdje idem na pobjedu. Ove godine mi je prioritet Svjetsko prvenstvo u Dohi, druga na listi je Dijamantna liga, dok je Hanžek bio na trećem mjestu.

Perković je dosad u Bruxellesu nastupila osam puta, a sedam je puta slavila. Jedini put kada nije pobijedila bilo je to zbog bolesti prošle godine. Nakon finala Dijamante lige, a prije nastupa na Svjetskom prvenstvu na kojemu će se kvalifikacije ženskog diska održati 2. listopada, a finale 4. listopada, Perković će još nastupiti 9. rujna u Minsku na dvoboju Europe i SAD-a.

- Nakon Minska idem na pripreme u Medulin gdje ću biti sve do polaska za Dohu 27. rujna, završila je Perković.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!