Perković druga i u Eugeneu, Allman opet najbolja

09:19 / 28.05.2022.

Autor: I.Ž.K./HRT/Hina

Sandra Perković

Sandra Perković

Foto: Andrew Boyers / Reuters

Dvostruka olimpijska pobjednica i hrvatska rekorderka u bacanju diska Sandra Perković sinoć je na mitingu Dijamantne lige u Eugeneu zauzela drugo mjesto iza Amerikanke Valerie Allman.

Allman je slavila rezultatom 68,35 m, što je slabije od njenog najboljeg rezultata (71,46 m), a Perković je bila druga sa hicem od 65,50 m koji je bacila iz trećeg pokušaja. U drugom je bacila 64,84 m, u četvrtom 64,68 m, a u petom 65,30 m.

Ovaj hitac Sandre Perković je nešto slabiji od njenog najboljeg rezultat sezone koji je imala na mitingu u Birminghamu 21. svibnja (67,26 m) - gdje je također bila druga iza Allman.

Kako se u subotu očekuje loše vrijeme, organizatori su neke događaje prebacili na petak navečer - muški skok s motkom, ženski skok u vis i bacanje diska za žene. Treća je bila Njemica Kristin Pudenz treća s 62,58 m.

U skoku s motkom pobijedio je olimpijski prvak Armand Duplantis sa 5,91 m, drugi je bio Amerikanac Chris Nilsen s 5,81 m , a treći Norvežanina Sondre Guttormsen s istim rezultatom, ali iz više pokušaja. Šveđanin je tri puta pokušao preskočiti 6,07 m nakon što je osigurao zlato, ali nije uspio u sva tri pokušaja.

U ženskom skoku u vis zlato je osvojila Ukrajinka Jaroslava Mahučik s preskočenih dva metra što je najbolji rezultat ove sezone.

Iza Mahučik, koja je osvojila olimpijsku broncu na Igrama u Tokiju, druga je bila Amerikanka Vashti Cunningham (1,93 m), a treća Kazahstanka Nadežda Dubovickaja (1,93 m).

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!