Perković otvorila sezonu najboljim hicem u svijetu

05.03.2022.

20:02

Autor: Mirta Šurjak/Dnevnik/IMS/HRT

Sandra Perković

Sandra Perković

Foto: Dnevnik / HRT

Najbolja hrvatska atletičarka Sandra Perković i ove je godine, tradicionalno, sezonu otvorila u Splitu. Slavila je hicem malo kraćim od 65 metara.

Ni jaka bura nije omela našu najbolju atletičarku da ostvari trenutačno najbolji svjetski rezultat sezone. U trećoj seriji zimskog bacačkog prvenstva Hrvatske u Splitu disk je bacila 64.47 metara.


- Mislim 65 metara na početku sezone je odličan rezultat. Šteta u Splitu inače zna biti odlično vrijeme, ali sad nas je bura i hladnoća omela da ostvarimo veće rezultate, rekla je Perković. 


Marija Tolj najbolji rezultat ostvarila je u zadnjoj seriji bacanja hicem od 58.92 metra: - Prvo je natjecanje, pa eto. Bili smo spremni za puno više, ali što je, tu je.


Naše diskašice sezonu nastavljaju nastupima u Dijamantnoj ligi u Velikoj Britaniji. Čekaju ih zatim i dva velika natjecanja, Svjetsko prvenstvo u srpnju u Americi i Europsko prvenstvo u kolovozu u Münchenu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!