14:58 / 28.12.2018.

Autor: A.M./HRT

Pavlek za HRT: Staza je praktički spremna za utrku

Pavlek i Kostelić (Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL)

Pavlek i Kostelić (Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Vedran Pavlek i Miho Glavić razgovarali su nakon konferencije za medije o Snježnoj kraljici s Mihovilom Horvaotm.
Vedran Pavlek i Miho Glavić razgovarali su nakon konferencije za medije o Snježnoj kraljici s našim novinarom Mihovilom Horvatom. "Stanje staze je stvarno dobro, uopće nije bilo razgovora na snježnoj kontroli održati utrku ili ne, samo o preparaciji staze. FIS želi jako visoku kvalitetu pripreme kako bi se omogućili što bolji uvjeti svim natjecateljima", rekao je Vedran Pavlek, dodavši: "U ovom trenutku staza je praktički spremna za utrku, vjerojatno će se početkom sljedeće godine dodatno injektirati voda, ali naši skijaši i skijašice već treniraju na Sljemenu". Snježna kraljica, 5. i 6. siječnja na Drugom programu
O problemima oko održavanja prošlih godina, koji su sad prevaziđeni: "U razgovorima sa skijalištem i Gradom Zagrebom pronašli smo kvalitetna rješenja za sustave zasnježenja, pomoću kojih se i ranije otvaraju skijališta i duže traje skijaška sezona. Već prije Snježne kraljice treniraju mladi natjecatelji, čak dolaze gosti iz Slovenije jer nema snijega. Naravno, ta oprema prvenstveno pomaže sigurnijem održavanju Snježne kraljice", kaže Pavlek.

Program počinje 4. siječnja izvlačenjem startnih brojeva za žensku utrku. O svemu tome je pričao Miho Glavić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!