Pavlek nakon otkazivanja utrke: To je realnost Svjetskog kupa

06.01.2022.

15:10

Autor: I.Ž.K./HRT

Vedran Pavlek

Vedran Pavlek

Foto: HTV / HRT

Slalom skijaša za Svjetski kup koji se trebao održati na sljemenskom Crvenom spustu otkazan je zbog loših uvjeta na stazi. Utrka je prvo trebala biti održana u srijedu, potom je odgođena za danas, no Sljeme ove godine ipak neće dobiti svoga kralja. 


Direktor organizacijskog odbora Snow Queen Trophy Vedran Pavlek, u razgovoru za HRT komentirao je otkazivanje utrke.  

- Ujutro je izgledalo jako dobro, palo je 12 cm snijega, u devet se postavila staza, razvijalo se jako dobro, na pregledu staze je bilo jako dobro i nakon pregleda staze se vodila diskusija treba li se još nešto raditi. Emmanuele Couder, direktor Svjetskog kupa diskutirao je sa mnom, bila je opcija da se ne radi ništa i da se samo korigira par vrata i bila je opcija da se radi voda i sol. Njegova odluka je bila da se radi voda i sol, e sad, jesu li ta voda i sol još više pojele snijeg,  ne znam. Mišljenje je Rene Fleissa da nismo trebali raditi ništa, da bi imali sigurno dobru utrku. No, što je, tu je, pokušali smo sve, plana C više nema. Žao mi je, a ponosan sam na ljude koji su radili sve moguće. Nije ni prva ni zadnja utrka koja je otkazana na dan utrke, to je realnost Svjetskog kupa, rekao je Pavlek.  

Protiv vremena se ne može, je li se možda mogla utrka održati jučer? 

- Danas je sigurno bila bolja prognoza, izgledalo je dobro. Nažalost, o svemu tome mi premalo odlučujemo, odlučuje žiri FIS-a, a odgovornost je na nama, dodao je Pavlek te rekao kako odmah počinju pripreme za Snježnu kraljicu 2023.

- Počinju pripreme iste sekunde. Treba gledati unaprijed pozitivno, tu smo imali dva otkaza, 2014. i 2016., uloženo je u infrastrukturu, zadnjih godina nije bilo otkaza zbog nedostatka snijega. Teška je to odluka za nas, za sve ljude, treba biti jak, prespavati i idemo dalje, rekao je Pavlek.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!