Pavlek: Uradit ćemo sve da se Sljeme iduće sezone vrati u kalendar

25.05.2023.

20:31

Autor: TVD2/A.M./HRT

Direktor HSS-a Vedran Pavlek

Direktor HSS-a Vedran Pavlek

Foto: TVD2 / HRT

Vijeće Međunarodnog skijaškog saveza (FIS) na sjednici održanoj u srijedu u Zurichu  izbacilo je nakon 19 godina sljemenske utrke iz kalendara Svjetskog kupa.


 Direktor Hrvatskog skijaškog saveza Vedran Pavlek prokomentirao je razloge i daljnje korake u razgovoru za HRT.

- Mi smo žalosni i razočarani, no važno je reći da su ti kalendari samo za jednu sezonu, 2023./2024., FIS nema dugoročnu strategiju što se tiče kalendara natjecanja. Mi ćemo sve uraditi da se Sljeme što prije, već od sezone 2024./2025., vrati u kalendar Svjetskog kupa, rekao je Pavlek i nastavio:


- Svaki savez bori se za svoje interese, tako se naravno borimo i mi za svoj interes. U ovom trenutku nemamo čovjeka u Vijeću FIS-a, kad ga imate onda imate veći utjecaj, veću moć.


O razlozima izbacivanja iz kalendara nagađa:


- Ponavljam, imali smo peh s vremenom, ali imamo odličnu reprezentaciju i radit ćemo na tome da naši reprezentativci rade i dalje što bolje rezultate te da se sljemenske utrke što prije vrate u kalendar!

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!