Pavić novi državni tajnik zadužen za područje sporta

19.12.2022.

12:42

Autor: Hina

Josip Pavić

Josip Pavić

Foto: Luka Stanzl / PIXSELL

Josip Pavić imenovan je novim državnim tajnikom u Ministarstvu turizma i sporta, odlučeno je 179. sjednici Vlade u ponedjeljak.

Josip Pavić će biti zadužen za područje sporta, a osobito za realizaciju ulaganja u stadione te sportsku infrastrukturu od nacionalnog značaja, stoji u priopćenju Vlade.


Pavić (40) je bivši vaterpolist, koji je kao vratar osvojio svjetsko zlato u Melbourneu (2007) i olimpijsko zlato u Londonu 2012. godine. Iste je godine proglašen najboljim vaterpolistom svijeta.


Nakon osvajanja bronce hrvatske nogometne reprezentacije u Katru ponovno je naglašena potreba da Hrvatska konačno dobije moderan i dostojan nogometni stadion, a Pavić će biti zadužen upravo za taj segment.


- U 2023. godini krećemo u izgradnju stadiona u Zagrebu, u obnovu Poljuda i ostalih stadiona na kojima igra hrvatska reprezentacija, kazao je u nedjelju na dočeku Vatrenih predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić.


- Mislim da je konačno stiglo vrijeme za stadion, a i ova bronca iz Katra je potvrda toga. Dobio sam uvjerenje od zagrebačkoga gradonačelnika i premijera da 2023. godini krećemo u izgradnju stadiona u Zagrebu, u obnovu Poljuda i ostalih stadiona na kojima igra hrvatska reprezentacija. Vidjeli ste kako izgledaju stadioni u Katru i stvarno je došlo vrijeme da nogometni navijači u Hrvatskoj dobiju dostojni dom, kazao je Kustić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!