Paula Novina deveta s novim hrvatskim rekordom

15.06.2022.

16:39

Autor: HRT/Hina

Paraplivačica Paula Novina

Paraplivačica Paula Novina

Foto: HRT / HPO

Hrvatska paraplivačica Paula Novina (18) osvojila je deveto mjesto na 100 m slobodno u kategoriji S8 na Svjetskom paraplivačkom prvenstvu u portugalskom Funchalu na Madeiri.

Novina je isplivala rezultat 1:14.63 što je njezin novi osobni, ali i hrvatski rekord.


Plasman u finale pobjegao joj je za 50 stotinki sekunde.


- Zadovoljna sam postignutim rezultatom jer sam plivala novi osobni i državni rekord. Ovu disciplinu smo prijavili kako bi malo osjetila bazen i atmosferu prije svoje glavne discipline 100 prsno. Sve se super odigralo, stvarno sam zadovoljna, kazala je članica PK Natatora kojoj je ovo drugo svjetsko prvenstvo.


- Ovo je moje drugo SP nakon Londona 2019. godine. Ovoga puta dolazim ipak s malo više iskustva, dodala Novina koja je prošle godine nastupila i na Paraolimpijskim igrama u Tokiju gdje je bila najmlađa hrvatska predstavnica.


U srijedu je nastupila i Emma Mečić (15) koja na 100 m slobodno u kategoriji S9 bila deveta s rezultatom 1:08.08. Osmoplasirana Kanađanka Katarina Roxon je imala 37 stotinki sekunde bolje vrijeme.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!