15:16 / 04.05.2020.

Autor: T.D./Hina

Pariz odustao od Europskog prvenstva u ženskoj gimnastici

Davor Javorovic/PIXSELL/Ilustracija

Davor Javorovic/PIXSELL/Ilustracija

Foto: - / PIXSELL

Pariz odustao od Europskog prvenstva u ženskoj sportskoj gimnastici, muško i EP u ritmičkoj gimnastici na jesen.
Pariz je i službeno odustao od Europskog prvenstva u ženskoj sportskoj gimnastici, dok će se muško EP održati na jesen u Bakuu, odlučio je Europski gimnastički savez.

Pariz odustao od Europskog prvenstva u ženskoj sportskoj gimnastici,
muško i EP u ritmičkoj gimnastici na jesen.

Izvršni odbor Europske gimnastičke federacije u suradnji s organizatorima niza Europskih prvenstava koji su se trebali održati u travnju i svibnju, a koji su otkazani zbog svjetske pandemije COVID-19, donio je nove odluke o istima:
Francuski gimnastički savez objavio je da nije u mogućnosti ove jeseni održati žensko prvenstvo, kojemu je domaćin trebao biti Pariz, pa stoga Europski gimnastički savez traži novog domaćina EP-a 2020.

Europsko prvenstvo u muškoj sportskoj gimnastici održat će se u Bakuu, nakon što je Azerbajdžanski gimnastički savez potvrdio je da i dalje želi organizirati ovo EP u jesen 2020. Konačna odluka o točnom datumu bit će donesena krajem svibnja.

Također Europsko prvenstvo u ritmičkoj gimnastici održat će se u Kijevu jer je Ukrajinski gimnastički savez potvrdio je da i dalje želi organizirati ovo EP u jesen 2020.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!