Parasportaši optimistični uoči kvalifikacija za Pariz

31.01.2023.

10:11

Autor: Dobro jutro, Hrvatska/HRT/I.L.

Dino Sinovčić i Anđela Mužinić Vincetić

Dino Sinovčić i Anđela Mužinić Vincetić

Foto: DJH / HRT

Iza hrvatskih parasportaša još je jedna uspješna godina. Parasportaši su u 2022. nastupili na ukupno 82 međunarodna natjecanja u 19 sportova. Nastupili su i na 14 svjetskih prvenstava, osam europskih prvenstava, 11 svjetskih kupova te jednom europskom kupu. Ukupno su hrvatski parasportaši na međunarodnim natjecanjima u 2022. osvojili 269 medalja od toga 98 zlatnih, 76 srebrnih i 95 brončanih.

Jučer su na svečanosti u zagrebačkom hotelu Westin proglašeni najbolji, a u "Dobro jutro, Hrvatska" gostovali su laureati Dino Sinovčić i Anđela Mužinić Vincetić.


Predsjednik Hrvatskog paraolimpijskog odbora Ratko Kovačić optimističan je godinu uoči Pariza: - Osvojili smo prošle godine medalju na svakom natjecanju na kojem smo nastupiti. Izvrsna je to najava uoči kvalifikacija za Paraolimpijske igre 2024.

Dino Sinovčić svjetski je prvak na 100 metara leđno.  


- Puno je tu truda, rada i odricanja. Šest dana treninga tjedno, nedjelja je dan odmora, treniram dva do tri puta dnevno. Prije plivanja sam se okušao u stolnom tenisu. No preporučeno mi je u procesu rehabilitaciji da odem na bazen i tako sam tamo i ostao. Teško je uskladiti posao i sport, zato zahvaljujem poslodavcu koji mi izlazi u susret, rekao je Sinovčić. 


Anđela Mužinić Vincetić u prošloj je godini osvojila srebro na Svjetskom prvenstvu u para stolnom tenisu. 


- U fazi priprema imam i četiri treninga dnevno. Imamo ove godine jako puno turnira, priprema, na kraju godine je Europsko prvenstvo, gdje ćemo vidjeti formu. Najprije se treba plasirati u Pariz pa tamo dati sve od sebe, rekla je naša najbolja parasportašica.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!