13:47 / 03.07.2021.

Autor: M.M./HRT/Hina

Paraplivačica Paula Novina dobila pozivnicu za nastup na POI u Tokiju

Paraplivačica Paula Novina dobila pozivnicu za nastup na POI-ju

Paraplivačica Paula Novina dobila pozivnicu za nastup na POI-ju

Foto: HRT / HPO

Hrvatska paraplivačica 17-godišnja Paula Novina u disciplini 100m prsno kategorije SB8 dobila je od World Para Swiminga (WPS) pozivnicu za nastup na 16. Paraolimpijskim igrama u Tokiju, objavio je Hrvatski paraolimpijski odbor.

O pozivnici Paula Novina je kazala da će nastup u Tokiju biti njen debitantski nastup na Igrama.

- Biti najmlađi član tima koji će predstavljati Hrvatsku na najvećem sportskom natjecanju je iznimna čast i ujedno moje najveće sportsko postignuće. Ne mogu riječima opisati osjećaj kada sam saznala da je stigla pozivnica na moje ime, jer to je nešto zaista nevjerojatno, nešto o čemu sam sanjala kada krenula baviti plivanjem. Ovo mi je pravi pokazatelj da mogu postići bilo što ukoliko dovoljno vjerujem i radim, izjavila je Paula.

Paula Novina je iz Ivanić Grada i pohađa Sportsku gimnaziju, a obitelj joj je najveća podrška u svemu što radi. Članica je plivačkog kluba Natator iz Zagreba. Zanimljivo je da je Paula ušla u plivački bazen s pet mjeseci, i to iz zdravstvenih razloga, da bi se već u prvom razredu osnovne škole počela natjecati. Dosada je nastupila na dva europska i jednom svjetskom prvenstvu. Paulina glavna disciplina je 100m prsno, u kojoj drži hrvatski rekord u klasi SB8.

U Tokiju će tako u paraplivanju hrvatske boje braniti Dino Sinovčić, Kristijan Vincetić, Tomi Brajša i Paula Novina. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!