12:27 / 04.03.2020.

Autor: I.L./Hina/HPO

Paraplivač Kristijan Vincetić sedmi putnik na POI u Tokiju

Kristijan Vincetić (Marko Prpic/PIXSELL)

Kristijan Vincetić (Marko Prpic/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

U sljedeća tri mjeseca bit će poznat konačni broj hrvatskih parasportaša koji će nastupiti u Tokiju.
Paraplivač Kristijan Vincetić postao je sedmi putnik za Paraolimpijske igre u Tokiju, odlučili su u srijedu članovi Izvršnog odbora Hrvatskog paraolimpijskog odbora.

Vincetić se tako priključio paraatletičarima Mikeli Ristoski, Miljenku Vučiću, Ivanu Katanušiću i Matiji Sloupu te paraplivaču Dini Sinovčiću i parataekwondoistu Ivanu Mikuliću.

Nakon što je Dino Sinovčić osigurao paraolimpijsku normu, Međunarodni paraolimpijski odbor je Hrvatskoj dao još dva mjesta za POI u Tokiju na osnovu ostvarenih normi naših paraplivača. Osim Sinovčića, Hrvatska ima još tri paraplivača koji imaju ostvarene norme, a Vincetić je bio najbolji od njih jer je prošlu godinu završio na petom mjestu svjetske rang liste u kategoriji 100 m leptir.

Za trećeg putnika nadmetat će se Ante Rađa i Tomi Brajša koji su na 12. mjestu na svjetskim tablicama za 2019. godinu. Izbornik Slobodan Glavčić je donio odluku da se odluka o trećem putniku za Tokio donese poslije Europskog prvenstva koje se održava u portugalskoj Madeiri od 17. do 25. svibnja.

Tako bi još neki paraplivač, osim Rađe i Brajše, mogao ući u konkurenciju za trećeg putnika ako ispliva normu za Tokio.

- Kako je Sinovčić prošlu godinu završio kao svjetski prvak i prvoplasirani na svjetskim rang listama ne možemo pobjeći od uloge favorita za medalju u Tokiju 4. rujna na 100 m leđno, izjavio je izbornik hrvatske paraplivačke reprezentacije Glavčić.

- Vincetić se realno može boriti za peto mjesto na 100 m leptir, ali u finalu se nikada ne zna. Vjerujem da će Kiki i njegov trener učiniti sve da uđu u borbu za medalju, dodao je Glavčić.

- Odlazak u Tokio bit će moj četvrti nastup na najvećoj smotri parasportaša svijeta što me izrazito čini sretnim i ponosnim. Iako nisam osvojio u svojoj bogatoj kolekciji medalja onu paraolimpijsku, to me nikad nije obeshrabrilo da u svim tim ciklusima pokušam doći do tog vrijednog trofeja. Od nastupa u Tokiju očekujem kao i od svakog drugog nastupa, a to je da dam sve od sebe jer svaki dan s trenerom Igorom Berislavićem ulažem puno u sam trening i sve vezano uz trening, izjavio je Kristijan Vincetić.

U sljedeća tri mjeseca bit će poznat konačni broj hrvatskih parasportaša koji će nastupiti na 16. Paraolimpijskim igrama u Tokiju na kojima će se od 25. kolovoza do 6. rujna u 22 sporta nastupiti 4.350 sportaša iz oko 160 zemalja svijeta.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!