13:48 / 07.03.2020.

Autor: A.M./Hina

Paraolimpijka Dretar Karić osvojila zlato, vjerojatno i vizu za Tokio

Hrvatski paraolimpijci nakon Rija (Foto: Igor Kralj/PIXSELL)

Hrvatski paraolimpijci nakon Rija (Foto: Igor Kralj/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Hrvatska srebrna paraolimpijka u paru iz Rio de Janeira Helena Dretar Karić osvojila je prvo mjesto na Otvorenom parastolnoteniskom prvenstvu Španjolske.
Hrvatska srebrna paraolimpijka u paru iz Rio de Janeira Helena Dretar Karić osvojila je prvo mjesto na Otvorenom parastolnoteniskom prvenstvu Španjolske koje se održava u Costa Bravi od 4. do 8. ožujka.
Dretar Karić je osigurala zlato pobjedom nad Turkinjom Duman Latice 3-2 (11-6, 11-13, 11-6, 10-12,11-7). U utrku za zlatnu medalju umiješala se još i Japanka Yukim Chada od koje je Dretar Karić izgubila 2-3 (11-7, 9-11, 9-11, 11-3, 13-:15), no zahvaljujući većem broju osvojenih poena u svakom setu pobjedu je na kraju odnijela hrvatska parastolnotenisačica i tako zadržala desetu poziciju na svjetskoj rang listi u svojoj kategoriji (3.) s kojom bi 31. ožujka postala evidentna putnica za Paraolimpijske igre u Tokiju.
- Izuzetno sam sretna i zadovoljna ovim svojim uspjehom. Iako sam pobijedila izravnu konkurenticu Latice Duman, dodatnu dramu mom uspjehu donio je poraz od Yukim Chada. No, sve što sam dogovorila sa svojim trenerom Krešom Kovačem uspjela sam odigrati i tako u srazu s ostale dvije suparnice ostvariti tri pobjede i osvojiti nove bodove koje su me učvrstile na desetom mjestu svjetske rang liste kategorije 3. Vjerujem da će na kraju ožujka to biti dostatno da i ja mogu nastupiti u Japanu, izjavila je paraolimpijka Helena Dretar Karić.
Od ostalih hrvatskih parastolnotenisača nastupili su još Mirjana Lučić, Pavao Jozić i Tomislav Špalj, ali bez većih sportskih rezultata. Danas i sutra su na rasporedu igre parova.
Za sve ostale hrvatske parastolnotenisače koji ne budu 31. ožujka ostvarili pravo nastupa na Paraolimpijskim igrama ostaje posljednja šansa početkom svibnja kada bi se u slovenskom Laškom trebao održati poslijednji krug kvalifikacija za Tokio na kojemu će samo pobjednici svake kategorije osigurati put u Japan.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!