Paraolimpijac Bošnjak: Znam da imam šanse za medalju

23.02.2022.

08:40

Autor: T.D./Dobro jutro, Hrvatska/HRT

Paraolimpijac Bruno Bošnjak

Paraolimpijac Bruno Bošnjak

Foto: Dobro jutro, Hrvatska / HRT

Nakon što su olimpijci napustili Peking, u glavnom kineskom gradu od 4. do 13. ožujka održat će se 13. Zimske paraolimpijske igre na kojima će nastupiti i četvero hrvatskih sportaša s invaliditetom. Reprezentacija sutra odlazi u Peking, a u emisiji HTV-a "Dobro jutro, Hrvatska" gostovali su izbornik skijaške reprezentacije Luka Dobrinić, paraolimpijac Josip Zima i snowboarder Bruno Bošnjak. Josip Zima rekao je kako su spremni za Olimpijske igre. Rekao je kako se za skijaško trčanje odlučio sasvim slučajno.

- Radili smo, a kad počnu Olimpijske igre, vidjet ćemo koliko smo spremni. Bacač kugle Igor Kralj iz Grubišnog polja me uveo u svijet atletike i nakon nekog vremena sam upoznao neke ljude koji su me pitali želim li probati skijanje. Kad sam probao, bila je to ljubav na prvi pogled. Treniram najviše u Sloveniji. Tamo su najbolji uvjeti i nama je najbliže. "Suhe treninge" odrađujemo u Zagrebu.

Luka Dobrinić je rekao kako je plasman naših sportaša na Olimpijske igre veliki uspjeh jer trebali su proći kvalifikacije.

- Veliki je uspjeh za Hrvatsku nastupiti na Olimpijskim igrama, dodao je.

Bruno Bošnjak će nositi hrvatsku zastavu na otvaranju Olimpijskih igara i rekao je da je zbog toga jako ponosan.

Spreman sam sigurno dovoljno. Bolji sam nego zadnji puta, jači sam i tehnički bolji. Znam da imam šanse za medalju i da bi mogla čak biti i zlatna medalja. Ima nas otprilike desetero koji možemo pobijediti. Idem odvoziti najbolje što mogu znam i nadam s eda ću imati dobar dan. Ovisi o raznim faktorima, konkurenciji, stazi. Mogu svakako jednu medalju donijeti kući, ali mogu doći i bez medalje, tako da vidjet ću.


Bošnjak je na posljednjim Igrama u Pjongčangu 2018. osvojio prvu hrvatsku medalju u povijesti Zimskih paraolimpijskih igara.

- Kad sam osvojio prvu medalju za hrvatsku, nisam o njoj tako razmišljao. Nisam ništa očekivao, ali znao sam da mogu. Tek sam s vremenom shvatio što taj uspjeh znači i koliko to znači za Hrvatsku, naglasio je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!