14:31 / 30.05.2021.

Autor: M.M./Hina/HRT

Paraatletska reprezentacija s veliki ambicijama otišla na EP

Paraatletska reprezentacija otputovala na EP

Paraatletska reprezentacija otputovala na EP

Foto: HRT / HPO

Hrvatska paraatletska reprezentacija otputovala je put poljskog Bydgoszcza na 7. Europsko paraatletsko prvenstvo koje će se održati od 1. do 5. lipnja, a hrvatsku će predstavljati četiri paraatletičarke i 11 paraatletičara.

U skoku u dalj će nastupiti Mikela Ristoski i Zoran Talić. U bacanju kugle svojih kategorija nadmetat će se Ana Gradečak, Nataša Sobočan, Jelena Vuković, Matija Sloup, Miljenko Vučić, Erik Fabian Kaurin, Deni Černi i Marijan Presečan. Luka Baković će bacati koplje i kuglu, a samo u koplju će se nadmetati Pero Sunara i Vladimir Gašpar. U bacanju diska će nastupiti Ivan Katanušić i Velimir Šandor.

- Bio bih zadovoljan s više od devet medalja, a što bi bio ponajbolji naš rezultat na Europskim prvenstvima. Iz Berlina 2018. s posljednjeg prvenstva vratili smo se s dva zlata, dva srebra i četiri bronce. Svi reprezentativci kvalitetno su se pripremali tako da su trenutno u dobroj formi te samim time konkuriraju za visoki plasman, izjavio je izbornik paraatletske reprezentacije Damjan Sedić te dodao:

- Međunarodni paraolimpijski odbor će 23. lipnja dodijeliti kvote na osnovu HPS normi za Paraolimpijske igre i dodijeliti pozivnice za sudjelovanje na Paraolimpijskim igrama. Nadam se da će Hrvatska dobiti barem još jednu kvotu za paraatletičara te dodijeliti pozivnicu Ani Gradečak. Ako dobijemo ono što osobno priželjkujem za Paraolimpijske igre, paraatletičari koji imaju ostvarenu normu HPS-a konkurirat će za ta mjesta na osnovu rezultata postignutih ove sezone.

U Bydgoszczu na stadionu "Zdzislaw Krzyszkowiak" nadmetat će se 700 paraatletičara iz 43 zemlje te ekipa izbjeglica. Prvenstvo se održava u 86 kategorija u trkačkim disciplinama, 20 u skakačkim te 58 u bacačkim. Prvog dana natjecanja od hrvatskih predstavnika na borilište će izaći Deni Černi, Matija Sloup i Luka Baković.

Kao i Paraolimpijske igre u Tokiju, Europsko prvenstvo u Bydgoszczu je trebao biti održano prošle godine, ali je zbog pandemije Covida-19 odgođen za 2021.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!