Pannonian Challenge u Osijeku od 15. do 19. lipnja ove godine

17.03.2022.

15:12

Autor: K.L./Hina

Predstavljanje Pannonian Challengea

Predstavljanje Pannonian Challengea

Foto: Davor Javorovic / PIXSELL

Tradicionalni 23. Festival ekstremnih sportova "Pannonian Challenge" u Osijeku će se održati od 15. do 19 lipnja  i okupit će najbolje nacionalne i regionalne sportaše, izvijestili su u četvrtak organizatori.

- Osjeća se da pandemija koronavirusa lagano slabi i da bi zbog toga 23. izdanje Pannoniana moglo ponovno biti jako i snažno, kazao je na konferenciji za novinare direktor festivala Jurica Barać, napomenuvši pritom kako će se ove godine naglasak staviti na popratna kulturna i glazbena događanja kojih protekle dvije godine nije bilo.

Najavio je dolazak najuspješnijeg hrvatskog BMX vozača Marina Ranteša, trećeplasiranog na prošlogodišnjem Svjetskom BMX Freestyle prvenstvu u Montpellieru, i druge najbolje BMX vozače te potencijalno i neke olimpijske natjecatelje.

Barać očekuje da će i u drugim disciplinama u skateu, rolama i skuteru doći najbolji regionalni i nacionalni sportaši.

Prema riječima, državnog tajnika Ministarstva turizma i sporta Tomislava Družaka, "Pannonian Challenge" je prerastao okvire Osijeka i Hrvatske.

- Danas se stvaraju novi sportovi i to je dobro za razvoj sporta na globalnoj razini jer  mladi ljudi donose nove ideje i extremni sportovi s biciklizmom danas postaju puno atraktivniji od klasičnih sportova i zauzimaju svoj prostor, ocijenio je Družak.

Na upit s koliko financijskih sredstava Ministarstvo financira ovaj projekt, Družak je odgovorio da se posljednje tri godine Pannonian Challenge sufinancira s iznosom između 300.000 i 500.000 kuna.

Osječko-baranjski župan Ivan Anušić ističe kako je Osijek prepoznatljiv po ovom iznimnom festivalu ekstremnog sporta.

- Ovo nije samo sportski događaj već ima i turističku dimenziju jer će Osijek preko njega biti vidljiv u cijeloj Europi i svijetu, što je dodana vrijednost "Pannonian Challengea", poručio je Anušić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!