09:18 / 09.04.2020.

Autor: I.L./Hina

Padali osobni rekordi na "CoronaRun" utrci u Keniji

Screenshot: www.olympicchannel.com/

Screenshot: www.olympicchannel.com/

Foto: - / -

U Keniji održan polumaraton, sudionici trčali sami.
Kako bi doskočili pandemiji koronavirusa, koja je paralizirala svijet sporta, u Keniji je održan polumaraton na kojem su atletičari trčali sami svaki na svojoj lokaciji.

Na "CoronaRun" polumaratonu nastupilo je 30 kenijskih atletičara koji su na različitim lokacijama u zemlji trčali 21 km, ali ne kao grupa, već svaki potpuno sam.

U muškoj konkurenciji slavio je Edwin Kirwa koji je istrčao osobni rekord - 1:01:52.

- Bilo je to poput potjere za imaginarnom osobom. Nikada to nisam niti zamišljao, rekao je Kirwa za Olympic Channel.

Kirwin je intenzivno trenirao za Wuhanski maraton koji je prvobitno planiran 12. travnja, no glavni grad provincije Hubei, bio je u zatvoren više od dva mjeseca.

- Budući da su naši kampovi za trening zatvoreni, trenirali smo i sami, dodao je Kirwa koji je prošle godine u Wuhanu bio treći.

Kod djevojaka pobijedila je Fancy Chemutai s vremenom 1:10:05.

- Bilo je to kao trčanje na mojoj debitantskoj utrci 2017. u Prag", rekla je dodavši: - Bila sam u Kerichovu, ali u mislima sam bila na ulicama Praga, gdje sam većinu utrke trčala sama ispred skupine. Ova utrka me vratila u to vrijeme.

Chemutai je 2018. na polumaratonu u UAE pobijedila s rezultatom 1:04:52, samo sekundu sporije od svjetskog rekorda sunarodnjakinje Joyciline Jepkosgei.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!