15:45 / 04.02.2021.

Autor: Hina

Ovogodišnji Giro d'Italia starta 8. svibnja iz Torina

Giro d'Italia

Giro d'Italia

Foto: Ilustracija / PIXABAY

Organizatori Grand Tour biciklističke utrke Giro d'Italia u četvrtak su objavili da će ovogodišnje, 104. izdanje startati u Torinu, najvećem gradu regije Piedmont, a prva etapa će biti pojedinačna vožnja na kronometar u dužini od devet kilometara.

- Na 160. godišnjicu talijanskog ujedinjenja, Torino i regija Piedmont će biti domaćini 'Velikog starta' Gira d'Italia, a to se posljednji put dogodilo prije deset godina, priopćili su iz organizacije Gira.

Piedmont će ugostiti prve tri etape, da bi se biciklisti ponovno u tu regiju vratili u završnici Gira, kad će cilj 19. etape biti na vrhu Alpe dei Mera u Valsesiji, a pretposljednja, 20. etapa će startati iz Verbanije.
Ovogodišnja utrka po Italiji trebala je originalno startati na Siciliji, ali je ovaj mediteranski otok uskočio kao domaćin prvih etapa prošlogodišnjeg Gira, koji je trebao startati iz Budimpešte, ali su Mađari zbog pandemije izazvane koronavirusom morali odustati od domaćinstva.

Prošlogodišnji iznenađujući pobjednik je bio Britanac Tao Geoghegan Hart, član INEOS Grenadiersa, ali je vodstvo momčadi odlučilo da neće svoj naslov braniti i u 2021., jer će se ove godine koncentrirati na Tour de France, gdje će biti jedan od trojice kapetana uz sunarodnjaka Gerainta Thomasa i Ekvadorca Richarda Carapaza, dok će glavna uzdanica INEOS-a na Giru biti pobjednik Toura iz 2019. Kolumbijac Egan Bernal.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!