10:03 / 01.03.2019.

Autor: I.L.K./HRT

Ovako izgleda varanje u vrhunskom sportu

Screenshot: https://www.nrk.no

Screenshot: https://www.nrk.no

Foto: - / -

Koliko je ova akcija bila uspješna govori i podatak da su policajci na djelu uhvatili Haukea.
Austrijska policija u srijedu je uhitila pet sportaša iz Austrije, Kazahstana i Estonije, koji su sudjelovali na Svjetskom prvenstvu u nordijskim disciplinama u Seefeldu, u raciji provedenoj u sklopu borbe protiv dopinga.

Kako je istog dana u Seefeldu na rasporedu bila utrka skijaša trkača klasičnim načinom na 15 kilometara, vrlo lako se moglo detektirati o kojim se sportašima radi, jer se četvorica nisu pojavila na startu: Estonci Andreas Veerpalu i Karel Tammjarv, Austrijanac Max Hauke i Kazahstanac Aleksej Poltoranin.

Koliko je ova akcija bila uspješna govori i podatak da su policajci na djelu uhvatili Haukea. Upali su u sobu u trenutku kada je primao krvni doping i sve snimili. Video s racije objavili su austrijski i norveški mediji i zgrozili (sportsku) javnost. Cijeli video pogledajte ovdje.
Optužbe na račun Haukea, bivšeg policijskog kadeta, stižu sa svih strana, a dvadesetšestogodišnjaku prijeti i doživotna zabrana bavljenja sportom. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!