"Ova je medalja kao zlatna jer je nakon povratka"

23.07.2022.

19:12

Autor: K.L./HRT

Sandra Perković i Edis Alkasević

Sandra Perković i Edis Alkasević

Foto: Jurica Galoic / PIXSELL

Edis Elkasević, trener Sandre Perković, govorio je njezinom uspjehu i osvajanju srebrne medalje na Svjetskom atletskom prvenstvu u Eugeneu po povratku u Zagreb.

- Ona dosta sebe motivira, takav je sportaš, želi uvijek najbolje i najviše, da ovo sve što radi da voli i da uživa u tome. Prošle godine što je bilo daje dodatan motiv, još više, više se trudi i motivira za dalje, rekao je Elkasević te apostrofirao zašto je ova medalja važna za Perković u ovom trenutku.

- Ova ju veseli. Dogodilo se prvi put da smo ostali bez medalje i ovo je njezin povratak nazad. Ovo je njezin povratak i dugo godina može biti na vrhu. Europsko prvenstvo je za tri tjedna, sad ćemo potrošiti deset dana da se prilagodimo na vrijeme u odnosu na Ameriku, dobri smo i spremni. Krug u Americi je bio drugačiji i loši. Nadamo se da će biti bolje u Münchenu.

Sandru su najviše poljuljale Olimpijske igre u Tokiju kada je sa četvrtim mjestom ostale bez medalje na velikom natjecanju nakon dugo vremena.

- Ona je potonula zbog ozljede. Najviše je potonula jer je vidjela da ne može trenirati, a drugi mogu. To je bila pljuska u lice, izgubili smo tu medalju, nismo ju osvojili, a očekivali smo ju, najviše od sebe. Na kraju smo, poslije odmora, krenuli i radili u Zagrebu. Ova je medalja kao zlatna jer je nakon povratka, zadnje je bilo četvrto mjesto, rekao je Elksaević.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!