Otvoreno 47. izdanje INA Delta Rallyja

13.06.2021.

08:31

Autor: M.M./Hina/HRT

47. izdanje INA Delta Rally

47. izdanje INA Delta Rally

Foto: Matija Habljak / Pixsell

Svečanom ceremonijom jučer je otvoreno 47. izdanje INA Delta Rallyja, a nakon tri brzinska ispita najbolja je bila slovenska posada, dok drugo mjesto drži hrvatska posada.

Prvi brzinski ispit, INA Zagreb, tradicionalni, atraktivni prolog koji se vozio uz Ininu zgradu u Novom Zagrebu, startalo je 57 posada. Nakon toga nastavili su prema Jastrebarskom u čijoj okolici su ih čekala još dva brzinca, JASKA 1 i JASKA 2.

- O zahtjevnosti ovog najstarijeg relija u Hrvatskoj govori podatak da je do kraja dana kroz cilj prošlo 40 posada, a njih 17 imalo je tehnički kvar neke vrste. No, svi oni imaju priliku startati drugog dana, ako uspiju otkloniti kvar i osposobiti vozilo za nastavak natjecanja, navodi se u priopćenju.

Najbrža nakon tri brzinska ispita bila je slovenska posada koju čine Rok Turk i Viljem Ošlaj s Hyundaijem i20 R5 u vremenu 27:37,6.

Drugo mjesto drže Hrvati Viliam Prodan i Zoran Raštegorac u Ford Fiesti Rally4 s +1:44,3 zaostatka. Treći su također Slovenci Marko Grossi i Tara Berlot u Peugeotu 208 Rally4 s +2:12,9 zaostatka za vodećim.

Danas se vozi još šest brzinskih ispita Sljemenom i Hrvatskim zagorjem. Program počinje u 8:59 h brzincem ŠESTINE 1.

Svi sudionici i novinari dužni su pridržavati se epidemioloških mjera koje propisuje Stožer civilne zaštite i imati potvrdu da su se cijepili protiv COVID-a ili da su preboljeli tu bolest ili moraju imati negativan test, ne stariji od 48 sati.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!