Otvorena nova gimnastička dvorana u Lučkom

28.03.2019.

19:36

Autor: M.M./Hina

default error photo
U sportskom centru Lučko otvorena je najsuvremenija gimnastička dvorana u ovom dijelu Europe.
U sportskom centru Lučko otvorena je najsuvremenija gimnastička dvorana u ovom dijelu Europe u kojoj su na podlozi od gotovo 1.200 metara površine postavljene sprave najpoznatijih svjetskih proizvođača gimnastičke opreme.

Zagrebački gimnastički centar u Lučkom otvorili su zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i dvojica proslavljenih gimnastičara Tin Srbić i Marijo Možnik.

- Zahvalan sam što je nakon dugog niza godina gradonačelnik Milan Bandić čuo naše vapaje i prepoznao da jedna europska metropola poput Zagreba mora imati centar za jedan bazičan sport kao što je gimnastika, kazao je Možnik, bivši europski prvak na preči, te brončani sa svjetskog prvenstva, a danas doktor društvenih znanosti iz polja kineziologije i stručni specijalist sportskog menadžmenta.

Gradonačelnik Bandić se zahvalio našim gimnastičarima na sjajnim rezultatima koje postižu poželjevši im što više uspjeha u budućnosti.

- Ovo je trenutačno najbolje opremljena gimnastička dvorana u ovom dijelu Europe jer se u njoj nalaze nove sprave najpoznatijih proizvođača gimnastičke opreme iz Nizozemske i Njemačke na kojima se održava 80 posto gimnastičkih natjecanja u svijetu kazao je za Hinu stručni tajnik Zagrebačog gimnastičkog saveza Robert Basić.

Po njegovim riječima dvoranu će koristiti osam zagrebačkih klubova iz ritmičke i sportske gimnastike.

- Ova dvorana istinski je gimnastički centar u kojem će na jednom mjestu trenirati gimnastičari i ritmičarke što nije slučaj sa dvoranama u Nedelišću ili Osijeku. Dvorana u Lučkom jedina ima visinu stropa od 12 metara što znači da se mogu održavati i manja natjecanja Svjetskog gimnastičkog saveza, rekao je Basić i naglasio da je ovo, nakon legendarne dvorane ZTD Hrvatskog Sokola koju je još 1883. otvorio Franjo Bučar, ova dvorana jedina u Zagrebu našim vrhunskim gimnastičarima pruža optimalne uvjete za vježbanje.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!