Otvorena međunarodna izložba karikatura "Vaterpolo"

24.08.2022.

17:09

Autor: I.L./HRT/Hina

Međunarodna izložba karikatura na temu vaterpola

Međunarodna izložba karikatura na temu vaterpola

Foto: Miroslav Lelas / PIXSELL

"Vaterpolo" je naziv međunarodne izložbe karikatura otvorene u četvrtak u podrumima Dioklecijanove plače, povodom Europskog vaterpolskog prvenstva koje će se od 27. kolovoza do 10. rujna odigrati u Spaladium areni.

Ova će izložba biti postavljena i u Spaladium areni za vrijeme trajanja Europskog prvenstva te će je moći razgledavati i posjetitelji utakmica.


Glavni organizator izložbe je Hrvatsko društvo karikaturista, a kao suorganizator sudjeluje Hrvatski vaterpolski savez (HVS).

Predsjednik HVS-a Mladen Drnasin je zahvalio svima koji su omogućili ovu izložbu, dok je direktor LEN-a (Europske organizacije vodenih sportova) Marco Birri zahvalio organizatorima.


- Ova izložba karikatura posvećenih vaterpolu jedan je od najljepših događaja uoči Europskog vaterpolskog prvenstva, istaknuo je Birri.


Predsjednik Hrvatskog društva karikaturista Davor Trgovčević je rekao kako se radi o međunarodnoj izložbi za koju je pristiglo oko 700 radova od 360 autora iz 58 zemalja, a izloženo je 27 radova.


Branka Brekalo, direktorica Muzeja grada Splita, kojem pripadaju i podrumi Dioklecijanove palače, istaknula je kako je ova izložba izvanredan spoj sporta i umjetnosti. - S radošću smo ustupili naš prostor za ovu izložbu, rekla je Brekalo.


Trgovčević je objasnio da izložba ima i natjecateljski karakter: - Ocjenjivački žiri je odlučio da prva nagrada pripadne ukrajinskom karikaturistu Konstantinu Kazančevu, drugonagrađeni je Mahmud Eshonulov iz Uzbekistana, a treća nagrada je pripala Mariju Rosandi iz Hrvatske.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!