Otvoren XVI. ljetni EYOF, hrvatsku zastavu nosili Koščak i Šprem

25.07.2022.

09:01

Autor: HRT/Hina

Svečano otvoren ljetni EYOF 2022. u Banskoj Bystrici

Svečano otvoren ljetni EYOF 2022. u Banskoj Bystrici

Foto: Hrvatski olimpijski odbor / -

 Šesnaesto ljetno izdanje Europskog olimpijskog festivala mladih (EYOF) otvoreno je prigodnom svečanošću na središnjem trgu grada domaćina Banske Bystrice.

Na EYOF-u će od 24. do 30. srpnja nastupiti više od 2.200 sportašica i sportaša iz 48 nacionalnih olimpijskih odbora koji će se natjecati u 10 sportova u četiri destinacije središnje Slovačke, uz potpunu ravnopravnost spolova na svim događajima.


Hrvatska je na EYOF-u zastupljena sa 44 sportaša i 32 sportašice u dobi od 14 do 18 godina, a nastupit će u osam sportova (atletika, badminton, biciklizam, gimnastika, judo, košarka, plivanje i rukomet). U kolektivnim sportovima sudjeluju tri naše momčadi/ekipe - košarkaši te rukometaši i rukometašice.


Atletska sedmobojka Jana Koščak, vlasnica zlatne medalje s nedavnog mlađejuniorskog EP-a (U18) u Jeruzalemu, i iznimno perspektivni rukometaš Petar Šprem nosili su hrvatsku trobojnicu u mimohodu sudionika na svečanosti otvaranja EYOF-a.


Europski olimpijski odbori (EOO) prenosit će brojna natjecanja uživo na svom kanalu https://eoctv.org/live/, osiguravajući tako da se mlade europske zvijezde mogu gledati diljem našega kontinenta.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!