21:38 / 10.02.2019.

Autor: I.L.K./Hina

Otvoren EYOF, publika velikim pljeskom pozdravila hrvatske sportaše

Hrvatska na svečanom otvorenju Europskog olimpijskog festivala za mlade (Armin Durgut/PIXSELL)

Hrvatska na svečanom otvorenju Europskog olimpijskog festivala za mlade (Armin Durgut/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Hrvatsku zastavu nosio je mladi skijaš Trvtko Ljutić (15).
Zimski Europski omladinski olimpijski festival (EYOF), koji se ove godine održava u Bosni i Hercegovini, otvoren je u nedjelju svečanom ceremonijom na stadionu Koševo u Sarajevu, istom mjestu koje je prije 35 godina bilo pozornica na kojoj je označen početak XIV Zimskih olimpijskih igara koje su taj grad učinile planetarno poznatim.

Pred dvadesetak tisuća gledatelja prodefilirali su sudionici EYOF-a iz 46 europskih država uzrasta između 14 i 18 godina, a među njima bili su i natjecatelji iz Hrvatske.Hrvatsku zastavu nosio je mladi skijaš Trvtko Ljutić (15), a dvadesetak tisuća gledatelja glasnim je pljeskom i ovacijama pozdravilo hrvatske sportaše.

Oko 1.500 sudionika do 16. veljače, kada festival završava, natjecat će se u alpskom skijanju, nordijskim disciplinama te u sportovima na ledu.

Ovogodišnji EYOF zajednički organiziraju gradovi Sarajevo i Istočno Sarajevo, i to je prvo veliko sportsko natjecanje koje se u BiH održava još od završetka rata 1995. godine, a to je bio povod da dva entiteta blisko surađuju kako bi se taj projekt uspješno realizirao.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!