13:27 / 31.10.2021.

Autor: A.M./Hina

Otvaranje OI 2024 u centru Pariza, Bach podržao ideju

Predsjednik MOO-a Thomas Bach

Predsjednik MOO-a Thomas Bach

Foto: Costas Baltas / REUTERS

Tony Estanguet, predsjednik organizacijskog odbora Olimpijskih igara u Parizu 2024., rekao je 1000 dana prije početka Igara kako planiraju svečano otvaranje Igara 26. srpnja održati samom centru francuske prijestolnice, a ne na olimpijskom stadionu, kako je uobičajeno.

- Imamo još puno posla. Imamo još puno toga za koordiniranje, na primjer, s međunarodnim industrijskim udruženjima, uključujući detaljan program igara, rekao je Estanguet, bivši trostruki olimpijski i peterostruki svjetski prvak u kanuu na divljim vodama u intervjuu za francusku javnu televiziju.


Očekuje se da će konačan odgovor o lokaciji svečanog otvaranja Igara biti poznat do kraja godine, a jedna od predloženih opcija je i obala rijeke Seine.


Predsjednik Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) Thomas Bach bio je među onima koji su pozdravili ideju otvaranja u središtu Pariza. Godine 2018. otvorene su Olimpijske igre mladih u središtu argentinske prijestolnice Buenos Airesa, a Olimpijske igre obično su započinjale svečanošču na stadionima.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!