15:15 / 13.01.2021.

Autor: K.L./Hina

Otkazane utrke iz Kitzbühela održat će se u Flachau

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Dva muška slaloma u subotu i nedjelju održat će se u Flachau nakon što je u srijedu austrijski Kitzbühel otkazao te utrke Svjetskog kupa.
Dva muška slaloma u subotu i nedjelju održat će se u Flachau nakon što je u srijedu austrijski Kitzbühel otkazao te utrke Svjetskog kupa u skijanju zbog loše epidemiološke situacije, priopćio je FIS.

Flachau je zadnji puta bio domaćin muškog slaloma prije malo manje od deset godina, a tog 21. prosinca 2011. godine pobijedio je hrvatski as Ivica Kostelić.

U austrijskom Flachau u utorak je održan ženski noćni slalom, pa sva potrebna infrastruktura potrebna za utrke već postoji.
U Kitzbuehelu su se trebale održati nadomjesne utrke iz Wengena i to dva muška slaloma, u subotu i nedjelju.

No, guverner te oblasti Günther Platter je u dogovoru s austrijskim kancelarom Sebastianom Kurzem odlučio otkazati utrke zbog 17 slučajeva zaraze mutiranim, engleskim sojem koronavirusa u obližnjem Jochbergu. U cijeloj regiji oko Kitzbühela vlasti su započele s žurnim testiranjima.Čuvene utrke Lauberhorn u Wengenu otkazane su radi pandemije koronavirusa još prošle godine, a umjesto Švicaraca željeli su ih izvesti organizatori u Kitzbühelu.

Ukoliko ne bude povećanog broja zaraženih, Austrijanci u Kitzbuehelu ipak namjeravaju održati svoj tradicionalne Hahnenkamm utrke sljedeći tjedan.
Kitzbuehel i Wengen su dvije najpoznatije stanice Svjetskog skijaškog kupa.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!