13:10 / 30.09.2020.

Autor: K.L./Hina

Otkazane tri etape BinckBank Toura koje prolaze Nizozemskom

Ilustracija (Pixabay)

Ilustracija (Pixabay)

Foto: - / -

Za odluku o uvođenju strožih epidemioloških mjera koje se odnose na spomenuta područja organizatori su doznali u utorak kasno navečer.
Tradicionalna biciklistička utrka BinckBank Tour iz World Tour serije, koja je u utorak započela u utorak i trebala je do subote prolaziti Belgijom i Nizozemskom, u srijedu je naprasno prekinuta, jer su zbog povećanja broja zaraženih novim koronavirusom otkazane tri etape koje su trebale proći nizozemskim pokrajinama.   

Za odluku o uvođenju strožih epidemioloških mjera koje se odnose na spomenuta područja organizatori su doznali u utorak kasno navečer.

- Tri pokrajine kojima je Tour trebao prolaziti donijele su zajedničku odluku da neće dopustiti održavanje biciklističkih natjecanja u njihovom području, objavili su organizatori u priopćenju navodeći kako je do ove situacije došlo nakon što je nizozemska Vlada u ponedjeljak uvela dodatna ograničenja, uz preporuku da se sva natjecanja i događaji održavaju bez nazočnosti gledatelja.

U srijedu je na području nizozemskog grada Flushinga trebao biti održan pojedinačni kronometar, jedna od ključnih etapa BinckBlank Toura, ali su organizatori bili prisiljeni umjesto toga biciklistima dati slobodan dan. Otkazane su i sljedeće dvije etape.

- Tražimo brze alternative. Naravno da smo silno razočarani ovom odlukom, pogotovo jer je donesena tako kasno. Uvjereni smo da smo našli način za sigurno i odgovorno održavanje BinckBank Toura, ali nismo naišli na razumijevanje, izjavio je glasnogovornik organizatora Gert Van Goolen.

Belgijac Jasper Philipsen (UAE-Team Emirates) osvojio je u utorak prvu etapu voženu u sjevernom dijelu Belgije.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!