17:01 / 20.08.2020.

Autor: I.L./Hina

Otkazana sjevernoamerička turneja u Svjetskom kupu

Foto: Eric Bolte-USA TODAY Sports/REUTERS

Foto: Eric Bolte-USA TODAY Sports/REUTERS

Foto: - / REUTERS

Odluka je donesena zbog sigurnosti i zdravlja svih natjecatelja i sudionika.
Međunarodna skijaška federacija (FIA) objavila je da sljedeće sezone neće biti tradicionalnih skijaških utrka u Sjevernoj Americi zbog pandemije koronavirusa i sigurnosnih uvjeta.

Skijaši će se tamo vratiti u sezoni 2021./22., a ove će sezone preseliti utrke Sjeverne Amerike na druga mjesta, navodi se na službenim stranicama FIS-a.

FIS se na ovaj potez odlučio nakon savjetovanja s nacionalnim federacijama u SAD-u i Kanadi te organizatorima utrka i zajedno su došli do odluke da zbog krize s koronavirusom skijaši ove godine neće skijati u SAD-u u Kanadi.

Tako su za skijašice otkazane utrke slaloma i veleslaloma u Killingtonu 28. i 29. studenog i brze discipline (spust super G) u Lake Louisu između 1. i 6. prosinca. Skijaši su ostali bez brzih disciplina u Lake Louisu između 25. i 29. studenog kao ni tehničkih i brzih disciplina u Vailu i Beaver Creeku između 1. i 6. prosinca.

Kako je FIS objasnio u priopćenju, odluka je donesena zbog sigurnosti i zdravlja svih natjecatelja i sudionika.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!