Otkazana dva mitinga Dijamantne lige u Kini

06.05.2022.

13:12

Autor: K.L./Hina

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Stefan Schurr / Shutterstock

Dva mitinga Dijamantne lige koji su se trebali održati u Kini ovo ljeto neće se održati, objavili su u petak organizatori objašnjavajući takav potez ograničenjima vezanim za putovanja koja se primjenjuju u toj državi suočenoj s novim valom Covida-19.

Miting u Šangaju 30. srpnja i u Shenzenu 6. kolovoza trebali su biti domaćinima atletskim natjecanjima nakon Svjetskog prvenstva u Eugeneu u srpnju, ali neće "zbog ograničenja u putovanjima i strogih pravila karantene" koji su na snazi u Kini.

"Kamila Skolimowska Memorial", natjecanje koje se održava u Chorzowu u Poljskoj, prijeći će tako  iz Continental Tour gold (2. svjetska liga)  u Dijamantnu ligu i održat će se 6. kolovoza umjesto u rujnu kako je bilo predviđeno.

Otkako je kineski konglomerat Wanda postao najveći sponzor Dijamantne lige krajem 2019. godine nijedno međunarodno atletsko natjecanje nije se moglo održati zbog Covida-19, nakon što su natjecanja otkazana 2020. i 2021.

U petak je već objavljeno da se odgađaju i Azijske igre koje su se trebale održati u rujnu i Azijske igre za mlade, koje su bile na programu u prosincu te Ljetna Univerzijada 2021., koja je već jednom odgođena za ovu godinu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!