09:48 / 18.03.2020.

Autor: I.L./Hina

Otkazan Svjetski gimnastički kup u Tokiju

Simone Biles (REUTERS/Wolfgang Rattay)

Simone Biles (REUTERS/Wolfgang Rattay)

Foto: - / REUTERS

JGA je tako promijenio raniju odluku da se natjecanje održi, ali pred praznim tribinama.
Svjetski gimnastički kup koji se u Tokiju trebao održati 4. i 5. travnja, otkazan je u srijedu, gotovo četiri mjeseca prije početka OI, zbog pandemije koronavirusa.

- Zbog nezaustavljivog širenja koronavirusa u Europi i otkazivanja nekoliko etapa Svjetskog kupa u drugim zemljama, više sportaša i sudaca je odlučilo odustati od sudjelovanja na našem natjecanju, objavio je Japanski gimnastički savez (JGA), organizator natjecanja.

JGA je tako promijenio raniju odluku da se natjecanje održi, ali pred praznim tribinama.

Ovo natjecanje trebalo je okupiti neka velika gimnastička imena, poput američke zvijezde Simone Biles, četverostruke olimpijske pobjednice.

Ovo otkazivanje objavljeno je u trenutku kada su otkazana ili odgođena neka velika natjecanja poput Eura 2020., koji je prebačen na 2021. godinu, što pod upitnik stavlja i održavanje Olimpijskih igara predviđenih za kraj srpnja.

Ispitivanje javnog mišljenja provedeno u Japanu u ponedjeljak pokazalo je da 69,9 posto ispitanika ne vjeruje da će se Igre održati kako je planirano.

Prema jednom drugom ispitivanju javnog mnijenja koje je provedeno od 6. do 9. ožujka, 45 posto Japanaca se protivi održavanju Igara prema planu, dok je 40 posto za.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!