Otkazan slalom skijaša u francuskom Val d'Isereu

09.12.2018.

08:42

Autor: HRT

default error photo
Nakon jučerašnjeg veleslaloma u kojem je slavio Marcel Hirscher, danas je na rasporedu trebao biti slalom skijaša u francuskom Val d'Isereu.
Slalom skijaša za Svjetski kup, koji je u nedjelju trebao biti održan u francuskom Val d'Isereu, otkazan je zbog snažnih udara vjetra, što je onemogućilo normalno odvijanje utrke. Na startnoj listi među 74 skijaša bila su i četvorica hrvatskih reprezentativaca: Matej Vidović sa startnim brojem 31, Filip Zubčić (57), Elias Kolega (62) i Istok Rodeš (64).
Hrvatska je na startu trebala imati četiri predstavnika. Najbolji startni broj imao je Matej Vidović (31), a niz stazu su se još trebali spustiti Filip Zubčić (57), Elias Kolega (62) i Istok Rodeš (64).

Direktor utrke Markus Waldner nada se da bi se ova slalomska utrka mogla održati u drugom tjednu siječnja sljedeće godine, kada između slaloma na sljemenskom Crvenom spustu (6. siječnja) te veleslaloma i slaloma u švicarskom Adelbodenu (12. i 13. siječnja) postoji šestodnevna stanka.
U Val d'Isereu su zbog nedostatka snijega otkazana natjecanja skijašica koja su trebala biti na rasporedu sljedećeg tjedna, te su prebačena u talijansku Val Gardenu (18. i 19. prosinca). Održan je tek jučerašnji veleslalom skijaša u kojem je slavio Austrijanac Marcel Hirscher, a naš Filip Zubčić osvojio 13. mjesto.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!