14:19 / 12.08.2020.

Autor: I.L./Hina

Otkazan Pariški maraton

Ilustracija (Pixabay)

Ilustracija (Pixabay)

Foto: - / -

Razlog je sve veći broj zaraženih koronavirusom u Francuskoj.
Jedan iz serije najvećih svjetskih maratona, onaj u Parizu neće se održati ove godine, a razlog je sve veći broj zaraženih koronavirusom u Francuskoj, objavili su organizatori.

Pariški maraton prvotno se trebao održati 5. travnja, no zbog izbijanja pandemije koronavirusa njegovo je održavanje odgođeno za 15. studenoga, no u srijedu je odlučeno kako se neće održati ni u tom terminu.

- Nakon što smo pokušali sve što smo mogli kako bismo održali utrku, morali smo s gradom Parizom otkazati ovogodišnji maraton. S obzirom na teškoće s kojima su suočeni strani natjecatelji kako bi uopće mogli doći, odlučili smo kako je najbolje posvetiti se organizaciji maratona 2021., objavili su organizatori.

Još ranije su otkazani i maratoni u New Yorku, Bostonu, Chicagu i Berlinu, dok su organizatori maratona u Londonu objavili kako će se on ipak održati 4. listopada, no samo uz nastup elitnih atletičara.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!