15:47 / 17.08.2020.

Autor: Hina

Otkazan gimnastičarski FIG Platinum Cup u Osijeku

Tijana Tkalčec prošle godine u Osijeku (Foto: Dubravka Petrić/PIXSELL)

Tijana Tkalčec prošle godine u Osijeku (Foto: Dubravka Petrić/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Ovogodišnje izdanje FIG Platinum Cupa u sportskoj gimnastici, koje se od 17. do 20. rujna trebalo održati u Osijeku, otkazano je.
Unatoč velikoj želji organizatora, Gimnastičkog društva Osijek-Žito i Hrvatskog gimnastičkog saveza, ovogodišnje izdanje FIG Platinum Cupa u sportskoj gimnastici, koje se od 17. do 20. rujna trebalo održati u Osijeku je otkazano.
- Kako se globalno stanje sa svjetskom pandemijom COVID-19 iz dana u dan pogoršava, a kako bismo zaštitili sve natjecatelje, njihovo stručno i medicinsko osoblje, ali i naš veliki organizacijski tim, donijeli smo odluku o otkazivanju natjecanja. S obzirom na 11 godina uzastopnog besprijekornog organiziranja FIG Svjetskog kupa u Osijeku nije bilo jednostavno donijeti ovakvu odluku i prekinuti taj sjajni niz, no, zdravlje i zaštita svih sudionika ovog natjecanja nama su na prvome mjestu, kazao je Vladimir Mađarević, direktor natjecanja i dopredsjednik HGS-a.
Podsjetimo, Gradski vrt je ove godine, od 18. do 21. lipnja trebao 12. put biti domaćin FIG Svjetskog kupa, no zbog pandemije COVID-19 otkazan je kao i svi drugi turniri iz kalendara Svjetske gimnastičke federacije.
Ipak, uz podršku Središnjeg državnog ureda za šport, organizator je odlučio promijeniti format natjecanja i pokrenuti novu sjajnu priču s FIG Platinum Cupom u rujnu. Na žalost, mukotrpan rad na ovom projektu ipak se mora prekinuti.
- Deseci zemalja odmah s otkrivanjem naše ideje o natjecanju u rujnu, dali su zeleno svjetlo i najavili dolazak u Hrvatsku, ali kako se situacija u cijelom svijetu pogoršava s ovom nemilom pandemijom, veliki broj gimnastičkih kolega posljednjih dana odlučio je ipak otkazati nastup u Osijeku. Svi oni su izrazili žaljenje, ali i poslali isprike zbog nemogućnosti dolaska u Hrvatsku, a nama je to samo bila još jedna potvrda da je odluka oko otkazivanja natjecanja jedina pravedna u ovom trenutku, poručio je Mađarević.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!