Osma po redu "Holjevka", to je zagrijavanje za trkačku sezonu

05.03.2023.

11:22

Autor: Vijesti u 11/IMS/M.Š./HRT

Holjevka u Zagrebu

Holjevka u Zagrebu

Foto: HTV / HRT

U tijeku je utrka Holjevka, osma po redu. U organizaciji Zagrebačkog atletskog saveza zamišljena je kao lagano zagrijavanje za trkačku sezonu. Start je bio na Mostu slobode, a cilj je na Bundeku.

- Mogu reći da smo više nego zadovoljni, iznenadio nas je broj prijavljenih. Vrtjelo se oko brojke 750, na kraju smo došli do 800 trkača. Preko 200 pripadnika MUP-a trči na ovoj utrci. Ovo je posebna utrka jer se trči u čast gradonačelnika Većeslava Holjevca. Trči se prema Zagrebu, pa natrag prema Novom Zagrebu. Vrijeme za trčanje nije prehladno, očekujemo izuzetno dobre rezultate, glavni tajnik Zagrebačkog atletskog saveza Srećko Opašić

- Mi imamo utrku od pet i deset kilometara. Oni koji su trčali pet, neka se pripreme za iduću sezonu za 10. Za one koji su propustili ovu godinu, testiranje forme poslije zimskih priprema. Ne očekujemo rekorde, vrhunski atletičari su tek završili s dvoranskom sezonom, nisu još spremni za sezonu na otvorenom, zaključuje. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!