10:49 / 18.03.2019.

Autor: I.L.K./HRT

Osječki boksač Pratljačić brončani na Europskom prvenstvu

-

-

Foto: - / -

Na smotri Starog kontinenta nastupilo je gotovo 400 boksača iz 38 europskih zemalja.
Hrvatski superteškaš Luka Pratljačić osvojio je brončanu medalju na Europskom prvenstvu za seniore do 23 godine, koje se do jučer održavalo u ruskom Vladikavkazu.

Mladi je Osječanin u Rusiji potvrdio dobru formu. Na smotri Starog kontinenta nastupilo je gotovo 400 boksača iz 38 europskih zemalja, a Pratljačić je za broncu upisao dvije pobjede i poraz.

U prvom susretu slavio je uvjerljivo na bodove protiv Daše Simeunovića iz Bosne i Hercegovine, inače četvrtfinaliste Svjetskog prvenstva i osvajača niza međunarodnih turnira. Nakon njega Pratljačić je u prvoj rundi prekidom pobijedio Talijana Salvatorea Scalu, brončanog s talijanskog seniorskog prvenstva. Nakon toga uslijedila je polufinalna borba s Azerbajdžancem Abdullajevim, europskim mlađe seniorskim prvakom. Pratljačić je solidno krenuo i to je jedan sudac nagradio davši mu prednost u prvoj rundi. Nakon toga je uslijedila dominacija Azerbajdžanca, koji je u konačnici slavio na bodove. U finalu je na kraju pobijedio i Nijemca Jurku.

Uz Pratljačića, reprezentacija je nastupila u sastavu Filip Poturović (60 kg), Erik Pijetraj (64kg), Mihael Jugović (69 kg), Mladen Sobjeslavski (75 kg) i Matej Uremović (81 kg).
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!