11:00 / 05.05.2021.

Autor: M.Š./Hina/HRT

Osijek u lipnju domaćin najboljim svjetskim gimnastičarima

Robert Seligman

Robert Seligman

Foto: Dubravka Petric / PIXSELL

Od 10. do 13. lipnja u osječkoj areni Gradski vrt, vrhunski gimnastičari iz cijeloga svijeta borit će se za medalje na 12. DOBRO World Cupu, koji je ujedno većini sportaša zadnje ozbiljno natjecanje prije Olimpijskih igara u Tokiju.

Ove godine prijavljeno je više natjecatelja negoli ikada ranije. Svoj dolazak već su najavili mnogobrojne gimnastičarke i gimnastičari iz Europe i svijeta, a među njima, nadmetat će se i najbolje hrvatske gimnastičarke i gimnastičare poput naših olimpijaca Ane Đerek, Tijana Korent, Tin Srbić, Filip Ude, te naravno i osječki aduti Robert Seligman i Aurel Benović.

Prošle je godine ovo natjecanje odgođeno, a sukladno epidemiološkoj situaciji, ova godina razlikovat će se od prethodnih u organizaciji pratećih sadržaja u najavi samog DOBRO World Cupa. Najava natjecanja će biti popraćena organizacijom Vježbanja na otvorenom koje će voditi naši poznati gimnastičari Robert Seligman i Aurel Benović.

Osim toga, bit će organizirana i sada već poznata Najduža špaga na svijetu. Sama organizacije Špage biti će nešto drugačija od svih dosadašnjih. Odvijati će se u čak šest gradova diljem Hrvatske, a to su Osijek, Zagreb, Čakovec, Split, Zadar i Rijeka.

- Iznenadio nas je velik broj prijavljenih zemalja, veći nego ikada do sada - očito da se stvorila kritična masa potrebe za natjecanjima gdje gimnastičari iz svijeta nemaju prilike natjecati se na takvom nivou. Trenutno u preliminarnoj najavi imamo rekordan broj prijava iz cijeloga svijeta, a riječ je o otprilike 500 sudionika ukupno i 230 sportaša što mislim da je jako dobar podatak za turističku zajednicu. Događaj će se prenositi uživo na nacionalnoj televiziji te smatram da je najvažnije da napravimo jako dobru produkciju u dvorani Gradski vrt i da slika ode u cijeli svijet te da se koncentriramo na taj sportski dio koji će biti temeljni nositelj promocije našeg grada, naše regije i svega onoga što mi predstavljamo, izjavio je Vladimir Mađarević, sportski direktor DOBRO World Cup Osijek.

Nadmetanje ponajboljih svjetskih gimnastičarki i gimnastičara u Gradskom vrtu neće moći uživo pratiti brojni gledatelji koji su tijekom finalnih dana napunili tribine osječke dvorane. Zato će se i ove godine finalna natjecanja moći pratiti uživo putem programa Hrvatske televizije, a posredno će slika iz Osijeka otići u milijune kućanstava diljem svijeta.

Organizatori natjecanja su Hrvatski gimnstički savez zajedno s Gimnastičkim društvom Osijek Žito uu potporu Grada Osijeka, Osječko-baranjske županije, tvrtke Žito d.o.o. te Zagrebačke banke d.d., Ministarstva turizma i sporta, Hrvatske turističke zajednice, Turističke zajednice grada Osijeka te Turističke zajednice Osječko baranjske županije.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!