"Bit ćemo jedan od najboljih gradova u ovom dijelu Europe"

29.10.2021.

10:13

Autor: HRT/Dobro jutro, Hrvatska/K.L.

Robert Seligman

Robert Seligman

Foto: DJH / HTV

Drugu godinu zaredom Gimnastičko društvo Osijek Žito i grad Osijek izabrani su kao domaćini Prvenstva Hrvatske muške i ženske sportske gimnastike. Sam događaj održava se od 29. do 31. listopada ove godine, a okuplja najbolje vježbače muške i ženske sportske gimnastike i to od djece najmlađe dobi, pa do seniora hrvatskih gimnastičkih reprezentativaca i reprezentativki.

- Nakon što smo ispekli zanat na Dobro World Cupu, prvi put smo prošle godine biti organizatori najvažnijeh nacionalnog natjecanja sportske gimnastike u Hrvatskoj. Ove godine rekordan broj sudionika, više od 500 sudionika iz cijele Hrvatske slilo se u Osijek. Ulaz je slobodan, ali za starije od 12 godina potrebna je COVID potvrda, rekla je Ivana Maltašić, organizatorica PH Osijek u emisiji Dobro jutro, Hrvatska.

Ivana Maltašić

Ivana Maltašić

Foto: DJH / HTV

Hrvatski gimnastičar Robert Seligman prvi put neće nastupati, već će biti u nešto drugačijom ulozi u ime grada Osijeka.

- Emocije su tu, ja sam prvenstveno gimnastičar i sportaš prve katerogije i to još osječki gimnastičar, kada imamo ovakav događaj u svim kategorijama u gradu Osijeku, tko može biti sretniji od mene. Grad Osijek potiče i promiče sportske događaje na našem području, sretni smo imamo predivnu dvoranu Gradski vrt koja nam omogućuje da organiziramo ovakve sportske događaje, rekao je Seligman iz Odsjeka za sport Grada Osijeka te dodao:

- Osijek je grad sporta, vrlo brzo, kada izgradimo i bazen i nogometni stadion, siguran sam da ćemo imati zaokruženu priču i vjerujem da ćemo biti od najboljih gradova u ovom dijelu Europe što se tiče sportske infrastrukture.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!