Osei-Nketia oborio očev rekord, Lake otpala zbog Covid-19

16.07.2022.

22:04

Autor: HRT/Hina

Edward Osei-Nketia

Edward Osei-Nketia

Foto: /Lucy Nicholson / REUTERS

Novozelandski atletičar Edward Osei-Nketia (21) preskočio je prvu rundu kvalifikacija na 100m na svjetskom prvenstvu u Eugeneu oborivši nacionalni rekord koji je stajao čak 28 godina, a bio je u vlasništvu njegovog oca Augustina.

Augustine Nketia je na Igrama Commonwealtha 1994. godine u kanadskoj Victoriji istrčao rezultat 10.11 koji je čak 28 godina bio nacionalni rekord. Sve dok 21-godišnji Edward u kvalifikacijama SP-a u Eugeneu nije istrčao 10.08.


- Nikad nisam mislio da ću to postići u životu, osjećao sam se kao da sanjam, rekao je Osei-Nketia za novozelandski 1News.


- Moj tata je bio iznenađujuće ponosan. Mislio sam da će biti slomljenog srca, tužan i ljut jer je očekivao da će taj rekord biti tu zauvijek i zauvijek, dodao je Osei-Nketia.


- Činjenica je njegov sin postavio novi rekord je za njega dobro, ali i u isto vrijeme i loše, kazao je sa smiješkom prvak Oceanije iz 2019.


Dodajmo kako se bivša svjetska juniorska prvakinja u sedmoboju Britanka Morgan Lake morala povući sa SP-a zbog pozitivnog testa na COVID-19.


Lake, koja je 2014. u Oregonu osvojila zlatne medalje u sedmoboju i skoku u vis za juniore, provela je prethodnih pet dana u izolaciji bez ikakvih simptoma, ali je rekla da je još uvijek pozitivna na virus.


- Apsolutno sam slomljena što moram gledati iz svoje hotelske sobe i iako sam zahvalna što se osjećam 100% dobro, još je više frustrirajuće znati da sam fizički spremna za natjecanje, ali ne mogu, napisala je na Twitteru.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!